Термін мінімального контракту зі ЗСУ хочуть збільшити до 10 років

У Міністерстві оборони України хочуть збільшити тривалість мінімального контракту зі Збройними силами України від 3 до 10 років
 

Журналіст відділу новин
Термін мінімального контракту зі ЗСУ хоч…
Фото: ЗСУ

Міноборони розраховує на тривалість контракту військовослужбовців із Збройними силами України від 10 років, що дозволить інвестувати у житлову програму для військовослужбовців.

Про це під час брифінгу заявив міністр оборони України Олексій Резніков, інформує Depo.ua.

"Контракт має бути, починаючи від 10-ти років. Тоді й буде сенс інвестувати в підготовку, житлову програму, серйозне достойне грошове забезпечення військових з боку держави", – сказав Резніков.

Ці заяви він зробив коментуючи указ президента України від 1 лютого "Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби у Збройних силах України та поступового переходу до засад професійної армії".

"Солдата, який прийшов у військо, треба навчити основним базовим навичкам. За стандартами, ми маємо витратити на нього 1,5 млн грн. І якщо потім він через 8 місяців завершив контракт і пішов у цивільне життя – ми маємо підготувати нового солдата", – пояснив очільник Міноборони.

За словами Резнікова, наразі тривають консультації з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром фінансів Денисом Марченком про можливість вирівнювання грошового забезпечення в ЗСУ до ринкових показників.

"На жаль, сьогодні солдат отримує 10 300 грн. А середня ринкова зарплата в Україні – приблизно 14 тисяч гривень. Наше завдання – як мінімум підняти зарплати військових до рівня ринкового, для того, щоби хлопці які підписали контракт сьогодні мали бажання залишитися і продовжити контракт", – резюмував Резніков.

Як відомо, станом на сьогодні мінімальний термін контракту зі Збройними силами України становить 3 роки.

Нагадаємо, 1 лютого Володимир Зеленський підписав указ "Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби у Збройних силах України та поступового переходу до засад професійної армії".

Читайте також: Пообіцяв грошей, квартири і скасування призову: Чому військові обурюються через указ Зеленського про збільшення армії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme