Топ-чиновника одного з підприємств "Укроборонпрому" спіймали на хабарі

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику гендиректора одного з державних підприємств концерну "Укроборонпром", який просив у представника іноземної компанії понад 80 тисяч гривень за "послугу"

Редактор стрічки новин
Топ-чиновника одного з підприємств "Укро…
Фото: dbr.gov.ua

Посадовець, якого впіймали на хабарі, обіцяв за гроші посприяти іноземному товариству оборонної промисловості в отриманні позитивної відповіді для експортної операції.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ДБР.

У ДБР розповіли, що чиновник гарантував представнику іноземної компанії вплив на Державну службу експортного контролю України щодо надання листа-роз’яснення про те, що нібито одна з деталей до кулемета не є товаром військового та подвійного призначення і не підлягає експортному контролю.

Корупція в Укроборонпромі

Затримання посадовця укроборонпрому

Наразі посадовця затримали, йому повідомили про підозру в порядку ч. 1 статті 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та статті 190 ККУ (шахрайство). Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна

У ДБР додали, що підозрюваному обрали запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Укроборонпром - затримання на хабарі

Посадовець Укроборонпрому, затриманий за хабар

Нагадаємо, раніше контррозвідка СБУ запобігла викраденню деталей, призначених для ремонту військової техніки у районі проведення Операції Об'єднаних сил. Зловмисники хотіли незаконно продати запчастини до БТРів зі складів державного підприємства "Миколаївський бронетанковий завод". 

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme