Три авіакомпанії скасували нічні стоянки у Києві через можливий напад Росії

Швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines і Нідерландська KLM відмовилися від нічної стоянки в Києві
 

Журналіст відділу новин
Три авіакомпанії скасували нічні стоянки…
Фото: Аеропорт "Бориспіль"

Всі три авіакомпанії на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну змінили свій графік польотів так, щоб літаки та екіпажі перебували в Україні тільки в денний час.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Аvianews.com.

"Згідно з даними онлайн-радара flightradar24.com, ці авіакомпанії 23 січня змінили свій графік польотів в українську столицю так, щоб їхні літаки та екіпажі не залишалися на ніч в Україні", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, 23 січня Austrian Airlines виконала за розкладом вечірній рейс OS 667 Відень-Київ. Однак замість нічної стоянки в аеропорту Бориспіль літак відразу повернувся назад до Австрії спеціальним рейсом OS 1402, хоча вранці авіалайнер повинен був доставити пасажирів з Києва до Відня регулярним рейсом OS 668. Замість цього авіакомпанія скасувала цей переліт.

У свою чергу авіакомпанія Swiss 23 січня відмовилася від вечірнього вильоту рейсу LX 2290 з Цюріха до Києва. Замість цього компанія відправила літак до Києва спеціальним рейсом LX7390 вранці, 24 січня, щоб забрати пасажирів і відразу повернутися назад.

Рейси KLM з номером KL 1387 з Амстердама до Києва, за даними онлайн-радара, скасовуються з 22 січня. Вони передбачали нічну стоянку в Україні з ранковим вильотом назад.

Видання пояснює таке рішення тим, що у авіаперевізників є система оцінки ризиків.

"Якщо вона показує ймовірність несприятливих подій в тому чи іншому регіоні, авіакомпанії змінюють графік польотів, маршрут рейсів або зовсім відмовляються від перельотів. Це пов'язано з тим, що ціна життів пасажирів і техніки перевищує кілька десятків мільйонів доларів, які доведеться компенсувати авіакомпанії і її страховику. Саме тому авіаперевізникам дешевше скасувати або перенести рейс, навіть якщо для цього доведеться нести витрати на оплату проживання пасажирів у готелі", – пише видання.

Нагадаємо, 23 січня на тлі загрози вторгнення Росії Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги". 

24 січня Велика Британія евакуює із Києва близько половини співробітників посольства. Водночас, як заявили офіційні особи Британії, жодних конкретних загроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться на батьківщину.

Також 24 січня влада Австралії рекомендувала своїм громадянам зараз же виїхати з України й почала відкликати членів сімей дипломатів, які базуються в Києві.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme