Три етапи та десятки питань: Як в Україні проведуть перепис населення 

Перепис населення України у 2023 році пройде в три етапи

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Три етапи та десятки питань: Як в Україн…
Фото: Рixabay

Процедура перепису населення буде містити як онлайн-анкетування, так і традиційний обхід будинків.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю BBC Україна, передає Depo.ua.

Перший етап 

Відбудеться верифікація даних у всіх базових реєстрах, щоб прибрати дублюючу інформацію. Демографічний реєстр стане базовим для всіх інших. За словами Федорова, це дозволить зрозуміти реальну ситуацію та порахувати, скільки людей в країні проживають на даний час.

Другий етап 

Це онлайн-раунд. Українці отримають можливість зареєструватися на порталі. Та інформація, яка може підтягнутися з реєстрів, вже буде підтягнута. Її не потрібно дублювати, заповнюючи анкету. А от інформацію, якої буде не вистачати, людина зможе додати в онлайн режимі.

Третій етап 

Проведуть традиційний обхід будинків для тих українців, які не переписалися онлайн. Федоров зазначив, що це у своїй більшості – мешканці віддалених куточків України з нестабільним доступом до інтернету та люди старшого покоління. 

Також міністр цифрової трансформації України зазначив, що у 2023 році українцям під час перепису населення запропонують відповісти на 50 різноманітних питань. Вони стосуватимуться місця народження та проживання, працевлаштованості, доходів, наявності власного житла та рухомого майна. 

Нагадаємо, 30 листопада Україна підписала Меморандум що перепису населення з американською компанією Apple. Перепис проведуть у лютому 2023 року.

У лютому 2021 року Кабмін затвердив правила і періодичність проведення перепису населення.

Довідка: За оцінкою Державної служби статистики, чисельність населення України станом на жовтень 2021 року складає 41,3 мільйона осіб. На підконтрольних уряду України територіях проживає понад 38 мільйонів людей.

За результатами так званого електронного перепису населення України, який уряд проводив у 2019 році, в країні проживає майже 37,3 мільйона осіб без урахування непідконтрольних територій. З цієї кількості 16,5 мільйона – люди віком від 25 до 54 років, 6,2 мільйона – від 65 років, 5,7 мільйона – діти до 14 років, 5,2 мільйона – від 55 до 64 років і 3,6 мільйона – від 15 до 24 років. Згідно з отриманими даними, 20 мільйонів становлять жінки й 17,3 мільйона – чоловіки.

Як відомо, останній всеукраїнський перепис населення проводився у 2001 році. Тоді загальна кількість населення становила майже 48,5 мільйона осіб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme