UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Це – демонстративний удар по свободі слова": Бутусов прокоментував розслідування проти себе 

Журналіст Юрій Бутусов вважає відкрите проти себе кримінальне провадження наступом чинної влади на свободу слова в Україні 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Це – демонстративний удар по свободі сл…
Фото: Юрій Бутусов / Facebook

На своїй особистій сторінці у соцмережі Бутусов опублікував відео, на якому стріляє з гаубиці. У ДБР вважають, що ці кадри можуть нести загрозу національній безпеці.

Свою думку щодо інциденту Юрій Бутусов озвучив виданню "Сегодня", передає Depo.ua

"Я думаю, що для всіх очевидно, що це насправді пов'язане з прямим тиском на свободу слова. Це пов'язано з прес-конференцією, де я поставив президенту Володимиру Зеленському дуже просте запитання", – сказав Бутусов.

Журналіст нагадав, що запитав у Зеленського чому він призначив на одну з найвищих постів у державі – начальника комітету з розвідки – російського агента Руслана Демченка. І чи не соромно президенту, що він ганьбить і переслідує українських військових розвідників і при цьому піднімає та захищає російську агентуру.

"І тепер така ось відповідь. Це демонстративний удар по свободі слова. Зеленський хоче показати, що він завжди може знайти привід, навіть найгірший. І дати підлеглим йому силовим структурам виконати "замовлення" – почати справу", – наголосив Бутусов. 

Зауважимо, що Бутусов виклав на особистій сторінці у Фейсбук відео, на якому він здійснює постріл з 152-мм гармати-гаубиці Д-20. У ДБР на цей факт одразу відреагували. Проти журналіста відкрили кримінальне провадження за підозрою у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни.

Сам журналіст стверджує, що справу відкрили через його сварку із президентом Володимиром Зеленським на прес-конференції 26 листопада.

Нагадаємо, раніше у ТКГ Бутусова звинуватили у підігруванні ворогу. Члени української делегації вважають, що своїм вчинком Бутусов несвідомо допоміг Росії в інформаційній війні проти України. 

Читайте також: У Міноборони засудили Бутусова через публікацію відео 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme