"Це точно не до мене", – Данілов прокоментував зникнення свого заступника Демченка з люстраційних списків 

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що йому нічого невідомо про нібито зникнення його першого заступника Руслана Демченка із люстраційних списків

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Це точно не до мене", – Данілов прокоме…
Фото: Прес-служба РНБО

Секретар РНБО наголосив на тому, що такі питання знаходяться у компетентності відповідних органів, а сам він неуповноважений коментувати такі ситуації.

Про це він сказав на брифінгу після засідання РНБО 10 листопада, передає Depo.ua

На ньому журналісти запитали Данілова, чим зараз займається Демченко в РНБО та чому він зник з реєстру люстрованих.

"Я не знаю, хто звідки зник. Руслан Михайлович займається своєю роботою. Якщо є якісь питання, – то це точно не до мене. Це до відповідних органів. А у органів питань до Руслана Михайловича на сьогоднішній день немає", – сказав Данілов.

Хто такий Руслан Демченко

Демченко – колишній радник президентів Петра Порошенка і Володимира Зеленського, преса називає його "сірим кардиналом МЗС часів Януковича" 

Раніше працював у посольстві України в США, колишній посол України в Сербії та Чорногорії, генеральний консул України в Стамбулі.

У 2005-2006 роках очолював протокол президента Ющенка. У 2006-2010 роках – керівник Офісу президента України Ющенка. При Януковичі – перший заступник міністра закордонних справ України. Внесений до санкційного списку Росії.

У 2010 році Демченко лобіював "харківські угоди", за якими Україна продовжила термін перебування російського Чорноморського флоту в Криму, який РФ окупувала у 2014 році.

У 2018 році Руслан Демченко змінив Кучму в Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі. На посаді радника Порошенка вважався куратором переговорів з Росією.

До слова, Демченка у червні 2020 року призначили радником президента Володимира Зеленського, а потім він перейшов на роботу до РНБО. Зараз він обіймає посаду першого заступника секретаря РНБО Данілова, який і оголосив про розслідування історії підписання "Харківських угод".

Нагадаємо, днями в Офісі Зеленського засекретили інформацію про люстраційну перевірку заступника секретаря РНБО Демченка. Там заявили, що таким даним присвоєний гриф "Для службового користування".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme