ТСК Ради на закритому засіданні відзвітує щодо "вагнерівців"

Тимчасова слідча комісія завтра, 10 вересня, проведе засідання щодо "вагнерівців"
 

Редактор стрічки новин
ТСК Ради на закритому засіданні відзвіту…
Фото: Facebook Мар'яни Безуглої

Завтрашнє засідання ТСК з розслідування дій високопосадовців проти суверенітету України буде закритим.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook очільниця ТСК, народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла, передає Depo.ua.

За її словами, засідання триватиме з 14:00 до 15:30. Під час засідання народні депутати заслухають матеріали щодо питання "вагнерівців", також члени ТСК ознайомляться з таємними матеріалами дослідження щодо цього. Після засідання ТСК, о 15:30, Безугла проведе брифінг для ЗМІ.

"Завтра ми оприлюднюємо результати роботи, інформацію щодо кейсу "вагнерівців" у максимальному обсязі, що може бути, та переходимо до наступних питань роботи ТСК: переговори Медведчука та інших з росіянами, Іловайськ, Дебальцеве, Мінські домовленості", – повідомила Безугла.

З 16:00 до 17:30  відбудеться інше засідання ТСК уже у відкритому режимі.

Засідання ТСК звіт щодо вагнерівців 10 вересня 2021

Нагадаємо, нещодавно телеканал CNN оприлюднив статтю, в якій стверджує – з посиланням на колишніх офіцерів української розвідки – що американська розвідка нібито знала та підтримувала спецоперацію щодо затримання членів приватної військової компанії "Вагнера".

Додамо, раніше журналіст-розслідувач видання Bellingcat Христо Грозєв повідомив, що прем'єра фільму Bellingcat про "вагнерівців" запланована на початок наступного року. 

Довідка: Верховна Рада 19 травня 2021 року підтримала постанову про створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України.

Головним завданням ТСК є вивчення та розслідування фактів щодо можливого надання представниками державної влади України та іншими особами державі-агресору допомоги в протиправній діяльності проти України, а також виявлення та запобігання загрозам суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній економічній чи інформаційній безпеці України. Також ТСК займається питанням щодо справи "вагнерівців".

Очільницею ТСК обрали народну депутатку, заступницю голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яну Безуглу.

Усього до складу Тимчасової слідчої комісії увійшли 11 народних депутатів: 8 – від фракції "Слуга Народу", по 1 представнику від фракцій "Опозиційна платформа – За життя", від групи "Партія "За майбутнє"" та депутатської групи "Довіра".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme