ТСК щодо розслідування смерті нардепа Полякова закличе фігурантів справи для надання пояснень

Тимчасова слідча комісія з питань розслідування обставин смерті народного депутата Антона Полякова закличе на наступне засідання фігурантів кримінального провадження для надання пояснень та доповіді

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ТСК щодо розслідування смерті нардепа По…
Фото: Telegram-канал Антона Полякова

Йдеться, зокрема, про судмедекспертів та правоохоронців, які проводять слідство за фактом смерті Полякова.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал нардепа від "Слуги народу" Олександра Качури.

Зазначається, що сьогодні, 2 грудня, відбулося друге засідання ТСК. Під час нього нардепи ухвалили низку рішень.

"1. Викликати на наступне засідання ТСК для надання пояснень та доповіді фігурантів кримінального провадження, судмедекспертів та правоохоронців, які ведуть слідство; 2. Отримати копії матеріалів виробництва; 3. Звернутися до операторів мобільного зв'язку для отримання трекінгу мобільних номерів фігурантів кримінального провадження; 4. Отримати записи камер відеоспостереження системи "Безпечне місто" у Києві", – йдеться у повідомленні.

Качура уточнив, що наступне засідання ТСК заплановане на 9 грудня 2021 року.

ТСК щодо розслідування смерті нардепа Полякова закличе фігурантів справи для надання пояснень

Відомо, що 5 листопада народна депутатка з групи "За майбутнє" Анна Скороход закликала колег по парламенту проголосувати за створення тимчасової слідчої комісії щодо з’ясування причин смерті Полякова. Тоді вона наголосила, що нардеп не помер своєю смертю, а його вбили.

Нагадаємо, що про смерть Антона Полякова стало відомо вранці 8 жовтня. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" з приміткою "природна смерть". Полякову було 33 роки.

Начальник Головного управління Нацполіції у Києві Іван Вигівський казав, що поліція розглядає кілька версій смерті депутата Антона Полякова – хронічне захворювання, отруєння невідомою речовиною (як самостійно, так і невідомою особою).

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що серед особистих речей померлого народного депутата Антона Полякова виявили два катетери з речовиною бурого кольору, а також слідство встановило наявність метадону у крові депутата.

Після заяв Анни Скороход про те, що Полякова вбили, перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін заявляв, що Національна поліція України наразі не отримала доказів, які підтверджували б насильницьку смерть народного депутата.

Читайте також: У мережі опублікували відео з останніми хвилинами життя нардепа Полякова (ВІДЕО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme