Тупицький подав позов проти КСУ: Вимагає понад 900 тисяч зарплатні

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом Олександра Тупицького, який хоче відсудити у Конституційного Суду понад 900 тисяч гривень зарплатні

Журналіст стрічки новин

 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт ОАСК.

"Суд прийняв до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін", – йдеться в повідомленні.

Тупицький вимагає визнати протиправною бездіяльність КСУ щодо непогашення перед позивачем заборгованості, що виникла через невиплату йому в повному обсязі винагороди судді КСУ в період з 18 квітня по 28 серпня 2020 року і зобов'язати КСУ виплатити його.

Нагадаємо, що у Зеленського обіцяють не допускати Тупицького до роботи в КСУ попри рішення Верховного Суду. 

Довідка: 28 грудня 2020 року голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому було повідомлено про підозру у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка.

29 березня стало відомо, що після звільнення Тупицького обов'язки очільника КСУ буде виконувати Сергій Головатий, який був заступником Тупицького.

14 липня стало відомо, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ президента Володимира Зеленського, яким скасовано призначення Олександра Тупицького суддею КСУ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme