Тюремний скандал проти Саакашвілі виявився постановкою (ВІДЕО)

Тюремний скандал проти президента Грузії 2003-2014 років Міхеіла Саакашвілі довкола зґвалтування в'язня віником у 2012 році виявився постановкою

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Тюремний скандал проти Саакашвілі виявив…
Скріншот

Грузинські журналісти-розслідувачі знайшли нібито постраждалого Г'ю Казаришвілі, який був в'язнем у Глданській тюрмі.

Чоловік зізнався, що його змусили виконати роль зґвалтованого, повідомляє Depo.ua із посиланням на видання "Грузия Online".

За його словами, співробітник пенітенціарної установи Ладо Бедукадзе чинив тиск на в'язня, аби він погодився взяти участь у скандалі.

"З мене спустили спортивні штани, спідню білизну не знімали, вклали між ніг віник і сфотографували. Зробили кілька знімків", – сказав Казаришвілі.

Зазначається, що для інсценування спеціально підготували камеру №5. Саме цей номер має партія Саакашвілі "Єдиний національний рух" у виборчому списку. За словами одного з розслідувачів, Елісоо Кіладзе, насправді такої камери не існує.

"Ми всі підозрювали, що сцена зґвалтування віником, яку запропонував Ладо Бедукадзе, і яка насправді 2012 року змінила політичний ландшафт і привела до влади "Грузинську мрію", була постановочною, але ми не мали документальних підтверджень цього", – додав Кіладзе.

Що відомо про справу Саакашвілі

На батьківщині Міхеіл Саакашвілі є підозрюваним у кількох кримінальних справах.

Зокрема, 23 березня 2014 року Саакашвілі викликали для свідчення в головну прокуратуру Грузії, плануючи допитати його з приводу помилування ним 2008 року чотирьох високопоставлених співробітників департаменту конституційної безпеки МВС Грузії – Ґії Аланія, Автанділа Апциаурі, Александра Гачави та Міхеїла Бібілурідзе, засуджених як фігурантів справи про вбивство 28 січня 2006 банківського службовця Сандро Ґірґвліані, а також за протиправні дії на адресу його знайомого Левана Бухаідзе.

28 липня того ж року третього президента країни було звинувачено в перевищенні повноважень при розгоні опозиційної акції в листопаді 2007 року, розгромі телекомпанії "Імеді" та вилученні власності у засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.

13 серпня Саакашвілі було висунуто звинувачення в розтраті бюджетних коштів. За даними грузинської прокуратури, Саакашвілі витрачав державні кошти на кухарів, масажистів, готелі та оренди яхт. Зокрема, його звинувачують, що в період із 2009 по 2012 роки лише на косметичні процедури для себе та сім'ї він витратив близько $450 тис.

Через це Саакашвілі залишив Грузію і до останнього часу не повертався додому.

1 жовтня стало відомо, що проти Саакашвілі у Грузії відкрили нову кримінальну справу. Він зі своїми соратниками нібито "планували вбивство опозиціонерів, щоб спровокувати заворушення і звинуватити владу".

Читайте також: Червона тюрма: Чому тюремники люблять Саакашвілі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme