У Алмати – комендантська година, у Нур-Султан – надзвичайний стан: Що відбувається у Казахстані 

У місті Алмати запровадили комендантську годину, а у столиці Казахстану президент оголосив надзвичайний стан 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Алмати – комендантська година, у Нур-С…
Фото: Getty Images

Крім цього, в Алмати  – масові заворушення. Вже спалено десятки машин, є постраждалі серед мітингарів та силовиків.

Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA Live, передає Depo.ua

У поліції повідомили, що станом на зараз спалено 120 машин (у т.ч. 33 поліцейських), розгромлено 120 магазинів, 180 підприємств громадського харчування, а також близько 100 офісів малого та середнього бізнесу.

Крім того, травми отримали понад 500 цивільних осіб. Серед них – 130 жінок та осіб літнього віку.

У місті запровадили комендантську годину.

А президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив режим надзвичайного стану у столиці – місті Нур-Султан. Дія такого режиму розпочинається з 16-ї години 5 січня до 19 січня 2022 року. Такі ж терміни раніше були визначені для режиму надзвичайного стану у місті Алмати, Мангістауській та Алматинській областях.

Зауважимо, протести, які почалися ще 2 січня, перетворилися на масовий мітинг. За цей час декілька разів траплялися сутички між мітингарями та правоохоронцями. Окрім вимог знизити вартість газу, люди вимагали відставки уряду та усунення від політики екс-президента Нурсултана Назарбаєва.

Кілька годин тому президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив відставку уряду та виконав ще одну вимогу на тлі протестів. Водночас замість деяких високопосадовців Казахстану на інші ключові пости були призначені люди, які працювали в адміністрації президента.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що на протестах у столиці Казахстану місту Алмати деякі поліцейські відмовилися затримувати мітингарів. Правоохоронці мирно йшли поруч із протестувальниками.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme