У Байдена підтвердили перемовини з союзниками щодо стабільних поставок газу до Європи

В Адміністрації президента США Джо Байдена підтвердили перемовини з міжнародними партнерами щодо диверсифікації постачання газу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Байдена підтвердили перемовини з союзн…
Скріншот

За словами прес-секретарки Білого дому Джен Псакі, Вашингтон готується до випадку перекриття газу Росією у відповідь на запровадження санкцій.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Псакі додала, що США зараз обговорюють з союзниками та експортерами газу способи забезпечення Європи стабільним постачанням газу.

"Мова йде про варіант, якщо Росія вторгнеться в Україну і порушить поставки", – наголосила вона.

Зауважимо, напередодні ЗМІ повідомляли, що Байден прагне укласти угоду з Катаром про постачання газу до Європи на випадок відмови від російських енергоносіїв.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США збільшать обсяги газу і нафти для Європи у випадку російського енергошантажу. Зокрема, США ведуть переговори про подібні поставки з Саудівською Аравією.

Довідка: У листопаді Сполучені Штати Америки заявили, що запроваджують нові санкції проти компаній, пов'язаних із "Північним потоком-2". Після цього у Європі різко збільшилася вартість ф'ючерсів на газ. Зокрема, стартова ціна на паливо зросла до позначки в $1096 за тисячу кубометрів.

Експерти пояснюють зростання цін на природний газ в Європі низькими запасами газу в сховищах через холодну зиму і слабкі темпи закачування, викликані дефіцитом пропозиції.

21 грудня газові ф'ючерси коштували рекордні $2004 за тисячу кубів.

Після цього із США відправилося більше 20 танкерів із газом до Європи. Перші з них уже дісталися до газових терміналів у Польщі та Нідерландах, що і спровокувало падіння ціни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme