У США проведуть два секретні брифінги на тлі загрози вторгнення Росії в Україну, – CNN

Видання CNN повідомляє про підготовку адміністрації президента США Джо Байдена до двох секретних брифінгів на тлі загрози нового вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У США проведуть два секретні брифінги на…
Фото: Pixabay

Згідно з даними видання, секретні брифінги через російську агресію проведуть сьогодні, 25 січня, для помічників керівників Палати представників і Сенату, а також співробітників профільних комітетів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на CNN.

Зазначається, що брифінги відбудуться після заяви речника Міноборони США Джона Кірбі про наміри країни перекинути 8,5 тисяч військовослужбовців у країни Східної Європи.

У виданні додали, що лідер більшості в Сенаті Чак Шумер і спікер Палати представників Ненсі Пелосі запросили брифінги для обох палат. За словами джерела, Шумер запросив ще й секретний брифінг для всіх 100 сенаторів, який має відбутися наступного тижня.

Зауважимо, дещо раніше ЗМІ повідомляли, що США можуть розмістити до п'яти тисяч військових у Східній Європі та Балтії.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Британія не виключає можливості посилення свого військового контингенту у країнах Східної Європи сотнями військовослужбовців. Також члени НАТО провели переговори на високому рівні щодо того, чи слід посилити свою присутність в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Також нагадаємо, що раніше США надали Латвії, Литві та Естонії дозвіл на відправлення зброї до України на тлі російської агресії. Естонія передасть Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin, Латвія та Литва – зенітно-ракетні комплекси Stinger.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme