У Берліні почалися переговори у "Норманді": Озвучено головні теми

У Берліні розпочалася зустріч радників лідерів "нормандського формату" щодо деескалації ситуації на Донбасі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Берліні почалися переговори у "Норманд…
Фото: elysee.fr

Початок зустрічі радників, який мав відбутися о 14:00 за Києвом, перенесли з технічних причин.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

Зазначимо, російську делегацію на переговорах очолює заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак. Німецьку – радник канцлера Німеччини Єнс Пльотнер, французьку – радник президента Емманюель Бонн.

Відомо, що після закінчення перемовин, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак має дати брифінг для ЗМІ. Орієнтовний час брифінгу – 20:00 за Києвом.

Напередодні Єрмак заявив, що однією із тем, які Україна буде просувати на зустрічі є "розблокування роботи Тристоронньої контактної групи з метою подальшого просування в мирному врегулюванні та завершенні війни на Донбасі".

Водночас у своєму Facebook глава ОП повідомив головні теми зустрічі української делегації у Берліні. За його словами, сторони обговорять, зокрема, фінансову взаємодію та підтримку, реалізацію проектів двосторонньої економічної співпраці та розвиток транспортного потенціалу.

"В рамках діалогу з німецьким бізнесом планують обговорити подальшу двосторонню взаємодію у сферах розвитку "зеленої" енергетики та водної логістики, транспорту та торгівлі. Розраховуємо на конструктивний діалог та позитивні результати після всіх зустрічей. Україна – не сама, і ми жорстко будемо відстоювати власні інтереси", – йдеться у повідомленні.

У Берліні почалися переговори у "Норманді": Озвучено головні теми

Нагадаємо, 26 січня у Єлисейському палаці в Парижі відбулася зустріч радників лідерів "Нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Росія, Україна). Переговори тривали майже 8,5 годин.

За словами глави Офісу президента України Андрія Єрмака, розмова була важкою. Сторони зафіксували багато розбіжностей у поглядах України та Росії, але висловили бажання працювати.

Єрмак заявив, що в ході переговорів було досягнуто угоди про припинення вогню на лінії зіткнення та зазначив, що Україна та Росія мають дуже велику кількість розбіжностей у трактуванні, оцінці та способах виконання Мінських домовленостей. 

Водночас заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак, коментуючи підсумки зустрічі на прес-конференції, заявив, що розмова була "непростою, але відвертою". Учасники домовилися, що незалежно від різночитань за Мінськими угодами перемир'я на Донбасі має дотримуватися безумовно.

2 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував нову зустріч радників глав країн "нормандського формату".

Читайте також: Небезпечна гра Єрмака: Як впорається очільник ОП з дипломатичним тиском Франції та Німеччини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme