Єрмак розповів, про що українська делегація буде говорити на "нормандській зустрічі" у Берліні

Голова ОП Андрій Єрмак пояснив позицію української сторони "нормандської зустрічі", яка відбудеться у Берліні

Журналіст відділу новин
Єрмак розповів, про що українська делега…
Фото: Прес-служба ОП

Єрмак заявив, що однією із тем, які Україна буде просувати на зустрічі є "розблокування роботи Тристоронньої контактної групи з метою подальшого просування в мирному врегулюванні та завершенні війни на Донбасі".

Також Україна буде пропонувати нові ідеї щодо покращення верифікації режиму повного припинення вогню на Донбасі, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Крім того, українська делегація планує порушити питання обміну утримуваними та ув'язненими і відкриття КПВВ.

"Сьогодні наша держава є центром ухвалення рішень щодо безпеки на Європейському континенті та має велику міжнародну підтримку. Про це, зокрема, свідчить безпрецедентна кількість візитів вищих посадових осіб іноземних держав до України", – додав Єрмак.

Нагадаємо, 26 січня у Єлисейському палаці в Парижі відбулася зустріч радників лідерів "Нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Росія, Україна). Переговори тривали майже 8,5 годин.

За словами глави Офісу президента України Андрія Єрмака, розмова була важкою. Сторони зафіксували багато розбіжностей у поглядах України та Росії, але висловили бажання працювати.

Єрмак заявив, що в ході переговорів було досягнуто угоди про припинення вогню на лінії зіткнення та зазначив, що Україна та Росія мають дуже велику кількість розбіжностей у трактуванні, оцінці та способах виконання Мінських домовленостей. 

Водночас заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак, коментуючи підсумки зустрічі на прес-конференції, заявив, що розмова була "непростою, але відвертою". Учасники домовилися, що незалежно від різночитань за Мінськими угодами перемир'я на Донбасі має дотримуватися безумовно.

2 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував нову зустріч радників глав країн "нормандського формату".

Читайте також: Небезпечна гра Єрмака: Як впорається очільник ОП з дипломатичним тиском Франції та Німеччини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme