У Будапешті влаштують масове тестування на антитіла, щоб перевірити якість вакцин

У столиці Угорщини людям похилого віку пропонують пройти безкоштовне тестування на антитіла через занепокоєння тим, що певні вакцини не забезпечують належного захисту від коронавірусу

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на AP.

Така ініціатива з'явилась після того, як чимало повністю щеплених людей повідомили, що тести, які вони проходили в приватних лабораторіях, свідчать про те, що вони не виробили антитіл для захисту від COVID-19. Тож для мешканцівБудапешта старше 60 років виділили 20 000 безкоштовних тестів.

Заступник мера Будапешта Амбрус Кісс заявив, що ці повідомлення надходили в основному від людей, які були щеплені китайською вакциною Sinopharm, що змусило місцеву владу задуматись над наявністю "справжньої проблеми". За його словами, уряд повинен розглянути можливість надання третіх доз тим, хто має неадекватну імунну відповідь.

"Якщо спостерігається така втрата довіри до певних вакцин, то уряд повинен замовити третю дозу", - сказав Кісс. Він додав, що тести доступні людям старше 60 років незалежно від того, яку вакцину вони отримали.

"Ми думаємо, що чим більше тестів ми проведемо, тим більший буде соціальний тиск щодо третьої дози", – сказав Кісс. Тестування продовжиться наступного тижня, а повні його результати очікуються до кінця місяця.

Угорщина – перша країна з 27 членів, яка затвердила російську вакцину "Спутник V", і єдина, яка дозволила китайську вакцину від Sinopharm.

Нагадаємо, з 5 липня Угорщина почала приймати заявки на вакцинацію від громадян, які мешкають у прикордонних районах, зокрема, українців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme