Чехія надасть Україні зброю та військове обладнання

Уряд Чехії готовий допомогти Україні на тлі чуток про російське вторгнення

Журналіст стрічки новин
Чехія надасть Україні зброю та військове…
Фото: Рixabay

Влада Чехії заявила, що може надати або продати Києву необхідну зброю та військове обладнання у зв'язку з можливим вторгненням Росії в Україну. В урядовій коаліції Чехії, яка складається з п’яти партій, є консенсус з цього питання.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву міністра оборони Чехії Яни Чернохової в інтерв’ю Hospodarske noviny.

"Я не можу говорити від імені інших міністрів, але я багато консультуюся з міністром закордонних справ Яном Ліпавським, і наші погляди на допомогу Україні збігаються", – наголосила Чернохова.

За її словами, Україна має окреслити перелік необхідного їй озброєння та обладнання.

Водночас міністр зауважила, що постачання зброї Празі необхідно буде узгодити з країнами Вишеградської четвірки (Польща, Словаччина, Угорщина) або з Німеччиною, Австрією або країнами Балтії.

"Чехія історично, політично та союзницьки – на боці України. Якщо Україні буде потрібно, ми спробуємо допомогти", – підсумувала Чернохова.

Нагадаємо, дещо раніше ЗМІ повідомили, що Держдеп США дозволив Латвії, Литві та Естонії передати Україні американську зброю. Згідно з правилами експортного контролю, перед тим, як передати зброю Україні, країни Балтії повинні були отримати дозвіл саме від Держдепу США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme