Байден обіцяє "тим самим" відповісти Росії на кібератаки проти України

США попередили Росії про відповідь на кібератаки проти України

Редактор стрічки новин
Байден обіцяє "тим самим" відповісти Рос…
Фото: Facebook Джо Байдена

Президент США Джо Байден заявив, що якщо Росія буде здійснювати кібератаки проти України, Штати можуть відповісти їй тим самим.

Про це американський президент заявив на прес-конференції за підсумками року на посаді, передає Depo.ua.

"Одна справа – визначити, що вони продовжують кіберзусилля. Що ж, у такому разі ми можемо відповісти тим самим – кіберзусиллями", – сказав Байден.

Речниця Білого дому Джейн Псакі пояснила, що у президента США є інформація не лише про арсенал кіберзброї, яку Росія може використати проти України, але й про воєнізовану тактику.

"Він (Байден, – ред.) підтвердив, що на ці акти російської агресії буде дано рішучу, взаємну та згуртовану відповідь", – пояснила Псакі. 

Нагадаємо, у ніч на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про ресурси Міносвіти, МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства.

За інформацією СБУ, загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, десять з яких зазнали несанкціонованого втручання. 

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України заявила, що витоку персональних даних внаслідок кібератаки не відбулося. У відомстві пояснили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми було тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван попередив, що Росія отримає належну відповідь за кібератаки проти України. Також на Росію чекають санкції у разі військового вторгнення на територію України. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme