У Байдена попередили Росію про "належну відповідь" на кібератаки проти України

США попереджають про "належну відповідь" у разі кібератак Росії проти України

Редактор стрічки новин
У Байдена попередили Росію про "належну…
Скріншот

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван попередив, що Росія отримає належну відповідь за кібератаки проти України. Також на Росію чекають санкції у разі військового вторгнення на територію України. 

Про це він сказав в інтерв'ю CNBC News, передає Depo.ua.

Салліван зазначив, що США разом з союзниками "вироблять належну відповідь" в тому разі, якщо Росія вдасться до кібератак на Україну. За його словами, адміністрація Байдена уже кілька місяців попереджає, що кібератаки можуть бути частиною широкомасштабних зусиль Росії в рамках ескалації, і США працюють з українським урядом над посиленням оборони.

"Що стосується санкцій, то ми дуже чітко дали зрозуміти росіянам (і ми зробили це узгоджено і в унісон з нашими союзниками). Якщо вони знову вторгнуться в Україну, то стикнуться з серйозними економічними наслідками й заплатять за це високу ціну", – зазначив радник глави Білого дому.

За словами Саллівана, якщо росіяни вдадуться до воєнних дій, Вашингтон "вживе заходів, спрямованих проти їхньої економіки, проти їхнього стратегічного становища в Європі".

 "Ми готові до обох варіантів. Якщо Росія хоче просуватися вперед шляхом дипломатії, ми цілком готові робити це в унісон з нашими союзниками та партнерами. Якщо Росія піде на вторгнення та ескалацію, ми готові й до цього, з потужною відповіддю, яка змінить їхні стратегічні позиції… Ми одночасно займаємося стримуванням та дипломатією, чітко і твердо дотримуємося цього курсу, повністю солідаризуючись із трансатлантичною спільнотою", - розповів радник президента США.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про ресурси Міносвіти, МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства.

За інформацією СБУ, загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, десять з яких зазнали несанкціонованого втручання. 

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України заявила, що витоку персональних даних внаслідок кібератаки не відбулося. У відомстві пояснили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми було тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme