У ДБР почали розслідування щодо екс-заступника голови МВС Гогілашвілі

Щодо колишнього заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі розпочато розслідування

Редактор стрічки новин
У ДБР почали розслідування щодо екс-заст…
Фото: Facebook Олександра Гогілашвілі

Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало досудове розслідування щодо Олександра Гогілашвілі за фактом можливого вчинення службового підроблення, а також за фактом можливого перевищення службових повноважень під час перетину блокпоста в Донецькій області. 

Про це повідомив народний депутат Дмитро Разумков на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливого вчинення Олександром Гогілашвілі службового підроблення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, а також досудове розслідування за фактом можливого перевищення службових повноважень під час перетину блокпоста в Донецькій області", – повідомив він.

Також, за словами Разумков, Офіс генерального прокурора долучив звернення від депутатів МФО "Розумна політика" щодо можливого опору працівникові правоохоронного органу до відповідної кримінальної справи.

До свого допису Разумков прикріпив копії відповідей від ДБР та Офісу генпрокурора. 

ДБР розслідування щодо Гогілашвілі

Офіс генпрокурора про розслідування щодо гогілашвілі

разумков про розслідування щодо Олександра Гогілашвілі - допис у ФБ

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилося відео, як заступник голови МВС Олександр Гогілашвілі влаштував скандал на блокпості в Донецькій області, оскільки поліцейські, які зупинили його автівку, не впізнали його та попросили показати документи. Однак Гогілашвілі обурився, що його не впізнали, та почав кричати на поліцейських та ображати їх. 

13 грудня Гогілашвілі звільнили з посади заступника голови МВС України. З цією вимогою виступив і президент Володимир Зеленський. 

Центр журналістських розслідувань із посиланням на дані Федеральної податкової служби Росії заявив, що Гогілашвілі під час роботи заступником очільника МВС мав чинний паспорт РФ. За даними журналістів, Гогілашвілі отримав паспорт громадянина Росії (номер 6004531705) 12 листопада 2003 року у Ленінському районі Ростова-на-Дону. Також він має чинний індивідуальний податковий номер РФ 616404621705. Сам Гогілашвілі запевнив, що вийшов з російського громадянства у 2019 році, коли отримав громадянство України. 

Журналістам також вдалося отримати документи із російської бази даних, які свідчать про те, що Гогілашвілі звинувачували у шахрайстві у великих розмірах та у підробці державних документів. Йому навіть дали п'ять років умовного терміну.

Читайте також: Працював у дитсадку і керував підрозділом секти: З'явилися нові подробиці з біографії Гогілашвілі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme