У Держдумі РФ анонсували засідання щодо визнання "ДНР" і "ЛНР"

Рада Держдуми Росії може розглянути проект звернення до Володимира Путіна щодо визнання незалежності "ДНР" і "ЛНР" вже на початку наступного тижня

Журналіст відділу новин
У Держдумі РФ анонсували засідання щодо …
Фото: Рixabay

За словами лідера КПРФ Геннадія Зюганова, розгляд питання визнання "ДНР" і "ЛНР" має відбутися у декілька етапів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

"Наразі (депутати РФ, – ред.) планують на початку наступного тижня розглядати (це питання, – ред.). Спочатку на Раді в Думі, мабуть, будуть. Зберуться лідери, обговорять. Потім уже розглядатимемо безпосередньо на комітетах і надалі згідно з протоколом", – пояснив він.

Зазначимо, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв дещо раніше, що нині РФ офіційно не розглядає можливість визнання так званих "Донецької та Луганської народних республік".

Він нагадав також, що представники ОРДЛО при підписанні Мінських угод в лютому 2015 року відкликали підсумки своїх "референдумів" про незалежність.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" запропонували президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку". Лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс в Думу відповідний законопроект 19 січня й додав прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного в лютому 2022 року.

Водночас прес-секретар очільника РФ Дмитро Пєсков повідомив, що в Кремлі поки що не коментуватимуть проект звернення Держдуми до глави держави щодо визнання "ДНР" і "ЛНР". За його словами, спершу Державна дума Росії має ухвалити відповідний документ.

Згодом Володін повідомив, що у Держдумі РФ проведуть консультації з керівниками фракцій і вже потім розглянуть проект постанови про звернення до Путіна щодо необхідності визнання "ДНР" і "ДНР" на Раді Держдуми.

А партія Путіна в Держдумі заявила, що визнавати "ДНР" та "ЛНР" ще зарано.

Згідно з оцінками українських правозахисників, шанс визнання так званих "республік" Росією – "доволі високий".

Читайте також: Новоросія-2, визнання "ДНР" і "ЛНР" і підпал Києва: Яку війну затіяв Путін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme