UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У ЄС на тлі кібератак на Україну розпочали антихакерські навчання

У Європейському Союзі почали тестувати власну систему кіберзахисту, змоделювавши атаку на вигадану фінську енергокомпанію

Журналіст стрічки новин
У ЄС на тлі кібератак на Україну розпоча…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

У ЄС це почали робити після того, як 14 січня Україна зазнала потужної хакерської атаки. Зокрема, були заблоковані урядові сайти.

Про це пише Depo.ua із посиланням матеріал Bloomberg, опублікований порталом Yahoo News.

Зазначається, що ЄС у ході навчань має намір зміцнити свій цифровий захист, оскільки побоюється потенційних атак хакерів. 

Віртуальний "напад" на Фінляндію – це частина шеститижневих навчань, які спрямовані на стрес-тестування кіберстійкості Європи, зміцнення готовності та співпраці між державами-членами, а також підвищення ефективності спільного реагування. Випробування повинні завершитися наприкінці лютого – на момент зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Відомо, країни ЄС тісно пов'язані одна з одною у цифровому просторі, тому потенційна атака хакерів на одну з країн може торкнутися й інших. Навчання націлені на те, щоб налагодити внутрішньоєвропейську співпрацю при нападі хакерів.

Нагадаємо, що 14 січня невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. Там розмістили текст з погрозами громадянам країни українською, російською та польською мовами. Припинили роботу офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго, Мінагрополітики, МЗС, МОН і Держказначейства. Також не працював сайт програми "Дія".

Американські експерти розцінили кібератаку як початок великої майбутньої загрози. Вони вважають, що населення може через це залишитися без світла, тепла та грошей. У МЗС України заявили, що до таких кібератак може бути причетна Росія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme