У "Європейській Солідарності" звернулися до СБУ з вимогою заборонити виступи Шуфутинського

Нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко звернувся до СБУ із проханням пояснити ситуацію довкола російського співака Михайла Шуфутинського, який, попри свої сепаратистські політичні погляди, планує виступити в Києві 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У "Європейській Солідарності" звернулися…
Фото: mikhail.shufutinsky / Instagram

Гончаренко, зокрема, у письмовій заяві вимагає від СБУ дати офіційну відповідь щодо заборони концертної діяльності російського співака.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку нардепа.

"Шуфутинський, який неодноразово виступав в окупованому Криму, проанонсував свій концерт у Києві 8 березня 2022 року. Тому я до СБУ з проханням розглянути заборону на в'їзд в Україну російському виконавцю Михайлу Шуфутинському", – написав Гончаренко.

У депутатському зверненні нардеп від "ЄС" попросив співробітників Служби безпеки України надати роз'яснення з таких питань: 

  • чи заборонений, станом на цей час, Шуфутинському Михайлу в’їзд до України через його неодноразові нелегальні відвідини тимчасово окупованої Росією АР Крим?

  • якщо заборони немає, то чи має намір СБУ розглядати питання про її запровадження? В який строк? А якщо ні, то з яких причин СБУ не має намір запроваджувати заборону на в’їзд до України Шуфутинському?

Допис Гончаренка

Депутатське звернення

Депутатське звернення 2

Фото: Facebook-сторінка Олексія Гончаренка 

Нагадаємо, Шуфутинський має намір навесні цього року дати концерт у столиці України попри те, що його ім'я з 2017 року розміщено на сайті "Миротворець". Він неодноразово відвідував тимчасово окупований Росією Крим та вважається в Україні особою, яка загрожує національній безпеці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme