У Євросоюзі пропонують допомогу Україні після кібератаки на урядові сайти

Євросоюз готовий надати Україні допомогу у зв'язку з хакерською атакою на урядові сайти

Редактор стрічки новин
У Євросоюзі пропонують допомогу Україні…
Фото: European Union in Ukraine/Facebook

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель засудив кібератаки на сайти українських урядових структур. Він поінформував, що відбудуться зустрічі щодо того, як ЄС має відреагувати на інцидент та допомогти Києву.

Про це Боррель сказав журналістам під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Бресті на заході Франції у п'ятницю, 14 січня, передає Depo.ua з посиланням на "Європейську правду".

"Цього ранку ми дізналися про кібератаки проти України. Це заслуговує найсуворішого засудження. Ми вранці скликали термінову нараду послів політичного комітету, щоб подумати, як реагувати і яку технічну допомогу ми можемо запропонувати Україні, щоб посилити стійкість перед такими атаками", - сказав голова дипломатії ЄС.

Боррель зазначив, що Євросоюз планує мобілізувати всі ресурси, щоб допомогти Україні впоратися із цією кібератакою.

"На жаль, ми знали, що це може статися", – зазначив він.

Він також відмовився від припущень, хто може стояти за цією кібератакою.

"Я не можу нікого звинувачувати, оскільки я не маю доказів, але ми можемо уявити", – додав глава дипломатії ЄС.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. На сайтах розмістили текст з погрозами громадянам країни українською, російською та польською мовами. Припинили роботу офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго,  Мінагрополітики, МЗС, МОН і Держказначейства. Також не працює сайт програми "Дія".

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України заявила, що витоку персональних даних внаслідок кібератаки не відбулося. У відомстві пояснили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми було тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme