У Євросоюзі відреагували на скандальну заяву президента Болгарії про "російський Крим"

В Європейському Союзі нагадали президенту Болгарії Румену Радеву, кому насправді належить Кримський півострів

Журналіст стрічки новин

Як відомо, Радеву заявив, що Крим належить Росії і треба домовлятися з Кремлем.

У ЄС наголосили, що півострів – це українська територія. Про це на брифінгу у Брюсселі заявив речник із закордонних справ і політики безпеки Європейської комісії Петер Стано, відеозапис брифінгу розміщений на сайті аудіовізуальних послуг Єврокомісії, передає Depo.ua.

"Європейська позиція стосовно Криму дуже чітка з 2014 року та була підсилена і повторена Європейським Союзом незліченну кількість разів. З точки зору Європейського Союзу, його 27 країн-членів, Крим – це Україна. Крим – це українська територія, яка протиправно була анексована Росією з порушенням міжнародного права", – обурився Стано.

Варто додати, що на саміті "Кримська платформа" Болгарія, як одна із країн-учасниць, доручила представляти себе міністрові закордонних справ. Під час цієї міжнародної зустрічі Болгарія засудила агресивні дії РФ. 

Нагадаємо, дещо раніше у МЗС України також негативно прокоментували заяву Радеву про російський Крим. Українське міністерство вимагає, аби президент Болгарії спростував свої слова.

Довідка: Президент Болгарії Румен Радев під час дебатів кандидатів у президенти 18 листопада заявив, що вважає Крим російською територією, а антиросійські санкції ЄС – неефективними.

Це вже не перша проросійська заява чинного очільника Болгарії. У 2016 році Радев заявляв, що Крим є українським де-юре, але російським де-факто, і що Росія не є ворогом Болгарії.

Зараз Румен Радев саме бере участь у президентських перегонах і претендує на другий термін. 

Читайте також: Міністр закордонних справ Білорусі заявив, що Крим є російською територією: У МЗС України пригрозили "непоправними наслідками"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme