Україна відреагувала на заяву Болгарії про "російський Крим"

Українська сторона запросила до Міністерства закордонних справ України посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Україна відреагувала на заяву Болгарії п…
Фото: mfa_ukraine / Instagram

Так у МЗС відреагували на заяву чинного президента Болгарії про те, що півострів Крим належить державі-агресорці Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС України. 

"Українська сторона довела до посла позицію нашої держави про некоректність та неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радева стосовно Криму під час вчорашніх передвиборчих теледебатів", – йдеться у повідомленні.

Послу Болгарії окремо наголосили на тому, що слова чинного болгарського президента не сприяють розвитку добросусідських відносин України та Болгарії та різко дисонують з офіційною позицією Софії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах.

Своєю чергою Костадін Коджабашев запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України, у тому числі Криму як невід’ємної частини території нашої держави, та зусиль з деокупації півострова, зокрема шляхом участі Болгарії в роботі Кримської платформи.

Тепер в українському МЗС очікують на особисте простування президентом Болгарії своєї некоректної заяви. 

Нагадаємо, на саміті "Кримська платформа" Болгарія, як одна із країн-учасниць, доручила представляти себе міністрові закордонних справ. Під час цієї міжнародної зустрічі Болгарія засудила агресивні дії РФ

Довідка: Президент Болгарії Румен Радев під час дебатів кандидатів у президенти 18 листопада заявив, що вважає Крим російською територією, а антиросійські санкції ЄС – неефективними.

Це вже не перша проросійська заява чинного очільника Болгарії. У 2016 році Радев заявляв, що Крим є українським де-юре, але російським де-факто, і що Росія не є ворогом Болгарії.

Зараз Румен Радев саме бере участь у президентських перегонах і претендує на другий термін. 

Читайте також: Міністр закордонних справ Білорусі заявив, що Крим є російською територією: У МЗС України пригрозили "непоправними наслідками"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme