У "Газпромі" заявили про завершення прокачування через Україну транзитного газу

У російській компанії "Газпром" заявили про завершення виконання зобов'язань щодо прокачування транзитного газу через Україну на 2021 рік

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У "Газпромі" заявили про завершення прок…
Фото: "Газпром"

Йдеться про обсяг природного газу в 40 мільярдів кубометрів, який прокачали транзитом через Україну від початку 2021 року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на російське видання Интерфакс.

"Сьогодні компанія виконала зобов'язання щодо транзитного договору з Україною. З початку року через її територію протранспортовано 40 млрд куб. м російського газу, що відповідає обсягу, передбаченому транзитним договором на весь 2021 рік", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за збереження поточних обсягів транзиту до кінця року "Газпром" може транспортувати через країну близько 42 мільярди кубометрів газу.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

4 жовтня "Нафтогаз України" та близько 30 постачальних компаній створили балансувальну групу для сталого газопостачання населенню.

14 жовтня американські ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден не має наміру запроваджувати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2"

Глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко вже зазначав, що після початку роботи "Північного потоку-2" Росія зможе припинити транзит газу через Україну. За його словами, внаслідок цього країни Євросоюзу будуть критично залежними від постачання газу з Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme