Канали Слідчого комітету Білорусі заблокували у Google та Youtube

Компанії Google та Youtube заблокували на своїх платформах канали Слідчого комітету Білорусі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Канали Слідчого комітету Білорусі заблок…
Фото: Pixabay

Рішення ухвалили у зв'язку з санкціями щодо осіб та організацій у Білорусі, які були застосовані раніше.

Акаунт СКБ вимкнули відповідно до правил про обмеження експорту і застосування санкцій, повідомляє Depo.ua із посиланням на видання "Белта".

Зазначається, що акаунт відновити неможливо. При цьому, на канал комітету в Youtube були підписані 23 тисячі осіб.

"Канал містив відеоінформацію з офіційними заявами представників комітету, відеосюжети з резонансних кримінальних справ та інше", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що на каналі були сотні відео, деякі мали понад мільйон переглядів. У комітеті додали, що продовжать роботу у штатному режимі із використанням інших платформ.

Нагадаємо, в Білому домі про санкції проти Білорусі вперше заговорили ще наприкінці травня. Тоді президент США Джо Байден доручив своїй команді підготувати варіанти ефективних дій, включаючи санкції, в тісній координації з європейськими союзниками і міжнародними організаціями, щоб притягнути до відповідальності режим де-факто президента Олександра Лукашенка.

9 серпня стало відомо, що США ввели нові санкції проти Білорусі.

Канада і Велика Британія також ввели пакет торгових, фінансових і авіаційних обмежень проти Білорусі. Рішення було ухвалене у зв'язку з тривалим підривом демократії та порушенням прав людини.

Водночас Євросоюз назвав умову скасування санкцій проти Білорусі. Зокрема йдеться про дотримання принципів демократії і верховенства права, повагу зобов'язання з прав людини і припинення всіх репресій владою Лукашенка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme