У Кабміні показали, який вигляд матимуть нові COVID-сертифікати

COVID-сертифікати можуть бути як у цифровій, так і у паперовій формі

Редактор стрічки новин
У Кабміні показали, який вигляд матимуть…
Фото: ДПС України

Кабінет міністрів оприлюднив зразки COVID-сертифікатів, довідок про негативний ПЛР-тест та про одужання від коронавірусу.

Відповідні зразки розміщені у додатку до постанови Кабміну 1236 щодо нових правил карантину, передає Depo.ua.

Довідка про негативний ПЛР-тест дійсна протягом 72 години, довідка про одужання – 180 днів, сертифікат про повний цикл вакцинації ("зелений") – 1 рік, сертифікат про одну дозу вакцини ("жовтий" – 120 днів). Ці документи є рівнозначними та дають право на роботу та відвідування громадських закладів.

Який вигляд мають паперові COVID-сертифікат, довідка про одужання та ПЛР-тест

Нові сертифікати будуть містити інформацію про щеплення від коронавірусу, негативний ПЛР-тест, а також про одужання від COVID-19. На сертифікатах будуть QR-коди, за допомогою яких можна буде перевірити чи справжній документ.

Також на сертифікатах буде вказано прізвище, ім'я та по-батькові його власника, унікальний номер, виробник вакцини або тесту на COVID-19, дата щеплення або забору зразка для тестування та країна, де робили тест чи щеплення.

Сертифікати можуть бути як цифровими, так і в паперовій формі. Колір паперу не має значення. 

COVID-сертифікат зразок

COVID-сертифікат зразок з тильного боку

Довідка про негативний ПЛР-тест на коронавірус зразок Довідка про негативний ПЛР-тест на коронавірус зразок тильна сторона

Довідка про одужання від коронавірусу зразок

Довідка про одужання від коронавірусу зразок тильна сторона

Отримати COVID-сертифікат чи довідку можна у "Дії" або у свого сімейного лікаря. 

Який вигляд мають цифрові COVID-сертифікат, довідка про одужання та ПЛР-тест

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив нові правила карантину в Україні. І якщо для вакцинованих від коронавірусу вони будуть пом'якшені, то для тих, хто відмовився робити щеплення, — жорсткішими. 

Для того, щоб мати дозвіл на роботу та відвідування громадських закладів, відповідно до нових правил карантину, українцям необхідно пред'явити один з трьох документів – COVID-сертифікат, довідку про негативний ПЛР-тест або довідку про одужання від коронавірусу. 

Читайте також: Нові карантинні обмеження: Куди в Україні не пускатимуть без COVID-вакцинації й що заборонять у різних зонах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme