У Казахстані почали звільняти з топ-посад родичів Назарбаєва

У Казахстані звільнили топ-менеджерів, які є чоловіками доньок першого президента країни й колишнього очільника Ради безпеки Нурсултана Назарбаєва

Журналіст стрічки новин
У Казахстані почали звільняти з топ-поса…
Фото: Flickr

Чоловіки Дариги та Алії Назарбаєвих працювали у національних компаніях "КазТрансГаз" та "Казтрансойл".

Про це пише Depo.ua із посиланням на orda_kz.

Відомо, що чоловік старшої доньки Назарбаєва Дариги Кайрат Шаріпбаєв очолював АТ НК "КазТрансГаз". А чоловік молодшої доньки першого президента Казахстану Алії Дімаш Досанов до звільнення був генеральним директором і головою правління АТ "Казтрансойл".

Зяті Назарбаєва стали топ-менеджерами державних компаній майже одразу після укладання шлюбу з його доньками.

Зазначимо, що дещо раніше у Казахстані затримали віце-міністра енергетики Жумабая Карагаєва за підозрою у необґрунтованому підвищенні цін на газ. Саме через його дії люди вийшли на протести 2 січня.

Нагадаємо, що протестувальники Казахстану вимагали не лише зменшити ціни на паливо, а й відставки колишнього президента Нурсултана Назарбаєва з посади очільника Ради безпеки, який, на їхню думку, покинув пост глави держави лише формально. Після цього чинний президент країни Касим-Жомарт Токаєв заявив, що очолить Раду безпеки Казахстану замість Назарбаєва. 

Відомо також, що Токаєв створив фонд для "розкуркулення" олігархів часів Назарбаєва. За його словами, завдяки Назарбаєву "в країні з'явилася група дуже прибуткових компаній і прошарок людей, багатих навіть за міжнародними мірками". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme