У компаніях, пов'язаних із зятем Тимошенко, проходять обшуки, – ЗМІ

Правоохоронці нібито проводять низку обшуків у компаніях, афілійованих із зятем лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко – Артуром Чечьоткіним

Журналіст відділу новин
У компаніях, пов'язаних із зятем Тимошен…
Фото: Depo.ua

Історія буцімто пов'язана зі справою навколо Державної продовольчо-зернової корпорації України.

Про це повідомляють джерела ZN.UA, передає Depo.ua.

Зазначається, що затриманий при спробі залишити Україну керівник Державної продовольчо-зернової корпорації Андрій Власенко був призначений на цю посаду за лобіювання лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

При цьому вона, буцімто, пов’язана з ДПЗКУ не лише через затриманого власника – зв’язок родини Тимошенко із Державною продовольчо-зерновою корпорацією простежується нібито ще й через заступницю Власенка – Олену Волкову.

Згідно з отриманою виданням від джерел довідкою, у березні 2021 року донька Тимошенко Євгенія отримала від матері та чоловіка Артура Чечьоткіна $7 млн (4 – від Тимошенко й 3 – від Чечьоткіна). Після цього Євгенія Тимошенко впродовж березня перерахувала всю суму на користь ТОВ "Валея" (як оплату за договором про надання послуг з пошуку, підбору та поставки обладнання). 

Після цього впродовж березня-квітня 2021 року компанія "Валея" переказала $7 млн на користь компанії ELIOVP BVBA (Бельгія) як попередню оплату за обладнання. Відомо, що ELIOVP BVBA займається продажем обладнання для майнінгу.

Видання зазначає, що цікавим є те, що засновницею, директором та бухгалтером створеної в 2014 році компанії "Валея" значиться Олена Волкова, яка у лютому 2021 року стала в. о. заступниці голови правління АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" Андрія Власенка.

"І це не єдина ниточка, яка пов’язує ДПЗКУ з родиною Тимошенко. Так, у серпні 2020 року Олена Волкова на власний рахунок внесла готівкою 2 млн грн. Пізніше ці кошти були перераховані на користь ТОВ "Валея" як безпроцентна зворотна фінансова допомога. Сама ж Волкова отримала ці кошти як фінансову допомогу від Оксани Стаховської, яка попередньо отримала їх від продажу квартир. Однак примітно, те, що під час продажу квартир від імені Стаховської за довіреністю діяв Леонід Чечьоткін – батько зятя Тимошенко Артура Чечьоткіна, – підсумували у публікації.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що керівник Держзерна намагався втекти з України – його затримали в аеропорту.

Довідка: 5 травня 2020 року стало відомо, що Державна продовольчо-зернова корпорація втратила 1,5 млн грн через зловживання чиновника на Харківщині. Начальнику виробничої дільниці однієї з філій ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" повідомили про підозру.

З 11 листопада 2020 року в. о. голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" є представник ВО "Батьківщина" Андрій Власенко. До цього Власенко з 2018 по 2020 рік очолював ДП "Укрліктрави", звідки, за даними з відкритих джерел, був звільнений "на основі службового розслідування, інформації про незадовільний фінансово-господарський стан підприємства, а також у зв’язку із неналежним виконанням службових обов'язків". Пишуть, що на момент звільнення Андрія Власенка, загальний податковий борг підприємства складав 12 млн грн.

В грудні 2020 року вітчизняні ЗМІ писали, що Юлія Тимошенко отримала під свій контроль Державну продовольчо-зернову корпорацію України в обмін на голосування її партії на підтримку державного бюджету 2021 року.

Нещодавно у Нацполіції повідомили, нібито викрили масштабні зловживання посадовців Державної продовольчо-зернової корпорації України – сума збитків становить понад 57 мільйонів доларів США.

За даними слідства, у межах викритої схеми за кредитні кошти, отримані під державні гарантії, посадовці державної корпорації закуповували зернові через фіктивні підприємства та експортували товар за ціною, значно нижче ринкової. Лише протягом січня-травня 2021 року було укладено близько 10 збиткових контрактів на експорт зерна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme