У Макрона запевнили, що Путін погодився припинити обстріли цивільного населення в Україні

Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з лідером Франції Емманюелем Макроном погодився припинити удари по цивільному населенню в Україні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Макрона запевнили, що Путін погодився…
Фото: Прес-служба Кремля

Згідно з даними Єлисейського палацу, Путін погодився також припинити удари по об'єктах цивільної інфраструктури.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу президента Франції.

Зазначається, що Макрон закликав Путіна припинити російський наступ на територію України та наголосив на необхідності негайно припинити вогонь.

"На початку переговорів між російською та українською делегаціями президент Республіки попросив, щоб на місцях було дотримано наступного: припинення всіх ударів і нападів на цивільне населення і місця проживання; збереження всієї цивільної інфраструктури; забезпечення безпеки головних доріг, зокрема, дороги на південь від Києва. Президент Путін підтвердив свою готовність дотримуватися цих трьох пунктів", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і заявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 27 лютого у Міноборони України заявили про зростання російських втрат. Зокрема, ЗСУ ліквідували близько 4300 російських окупантів, 27 літаків, 706 бойових броньованих машин, 146 танків та іншу техніку.

Читайте також: Розстріляні житлові будинки, дитсадки, спалена швидка та вбиті цивільні: Звірства російських окупантів в Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme