У мережі оприлюднили відео затримання Савченко з сестрою, які підробили COVID-сертифікат

У мережі з’явилось відео затримання народної депутатки восьмого скликання Надії Савченко, яку викрили у підробці сертифікату вакцинації від коронавірусу

Журналіст відділу новин
У мережі оприлюднили відео затримання Са…
Фото: Facebook Надії Савченко

На відео Савченко спілкується з прикордонниками, які попросили у неї завантажити документи в "Дію", щоб перевірити, чи дійсно у неї з сестрою не фейкові COVID-сертифікати. Жінки це робити відмовилися, а Савченко заявила, що такі дії є протизаконними. Прикордонники ж повідомили, що з тих сертифікатів, які надали Надія та Віра Савченко, не читаються QR-коди.

Відеозапис затримання у своєму Telegram-каналі оприлюднила народна депутатка від "Слуги народу" Галина Янченко, пише Depo.ua.

"Відео затримання Надії Савченко прикордонниками за підроблений COVID-сертифікат. За моєю інформацією, поліція вже відкрила проти неї кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального Кодексу України", – написала нардеп.

Янченко нагадала, що Савченко загрожує штраф понад 56 тисяч гривень або арешт до шести місяців.

Нагадаємо, що Надію Савченко з сестрою Вірою затримали 22 жовтня в аеропорті "Бориспіль". Вони намагались використати підроблені сертифікати про вакцинацію для того, щоб потрапити до України. Сама народна обраниця восьмого скликання заявила, що не підробляла COVID-сертифікат. Також вона додала, що вакцинація від коронавірусу в Україні є антиконституційною. За її словами, український уряд почав "ветеринарну медицину" та "примусову вакцинацію".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme