У мережу потрапив COVID-сертифікат президента Франції: Там усі дані про нього

Невідомі оприлюднили у мережі справжній QR-код сертифікату вакцинації від коронавірусу президента Емманюеля Макрона

Журналіст стрічки новин
У мережу потрапив COVID-сертифікат прези…
Фото: ЕРА

QR-код з сертифіката почали поширювати в соцмережі у понеділок. Тепер у Франції розшукують медиків чи медика, які могли це зробити.

З нього можна було прочитати дату народження президента Франції, деталі про вакцину, якою він щеплений, та дату вакцинації. Код пов’язаний з персональним COVID-сертифікатом, таким самим, який зараз потрібний французам у повсякденному житті для допуску у ресторани чи на масові заходи, пише Depo.ua із посиланням на Politico.

У Єлисейському палаці підтвердили, що код справді належить президенту Макрону. Перед тим, як стало відомо про витік, до даних глави держави у реєстрі вакцинації мали доступ близько 50 медпрацівників. 

Після інциденту сертифікат Макрона прив’язали до нового QR-коду, а попередній вже недійсний. 

За інформацією RTL, раніше у мережу виклали код до сертифіката вакцинації прем'єр-міністра Франції Жана Кастекса – це сталось після того, як його випадково сфотографував фотокореспондент.

Відомо, що Франція одна з перших у Європі зробила сертифікат вакцинації невід’ємною частиною повсякденного життя. Це в країні спровокувало багатотисячні протести.

Нагадаємо, наприкінці серпня Служба безпеки України викрила мережу з виготовлення фальшивих міжнародних сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. Шахраї орудували у трьох областях – Львівській, Волинській та Чернівецькій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme