У Меркель не стали коментувати заяву представника СДПН щодо розміщення білоруських мігрантів в Україні

У федеральному уряді Німеччини, який досі очолює Ангела Меркель, відмовилися коментувати скандальну заяву представник Соціал-демократичної партії цієї країни про перевезення біженців з Білорусі до України

Журналіст відділу новин
У Меркель не стали коментувати заяву пре…
Фото: Pixabay

Журналісти запитали про це офіційного представника федерального уряду Німеччини Штеффена Зайберта.

Той відмовився коментувати заяву соціал-демократа, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Я не буду коментувати заяви та вимоги з парламентських кіл", - пояснив Зайберт.

Інші представники уряду, зокрема, представники СДПН, також поки що не прокоментували заяву парламентаря.

Нагадаємо, сьогодні, 10 листопада, експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні, зокрема, переправити біженців до України.

Ці слова прокоментував на брифінгу секретар РНБО України Олексій Данілов. Він заявив, що німецькі соціал-демократи можуть взяти близькосхідних біженців, які застрягли на білорусько-польському кордоні, собі додому.

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. 

Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін".

Водночас міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив бойову готовність на кордоні з Білоруссю.

У військах територіальної оборони Польщі наголосили, що також підвищують рівень готовності для підтримки прикордонної служби країни.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

Відомо також, що ЄС готує новий пакет санкцій проти Білорусі через міграційну кризу на кордоні з Польщею та Литвою. Схвалення санкцій може відбутися вже наступного тижня.

Читайте також: Мігранти Лукашенка: Чи вдасться Німеччині спровадити біженців до України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme