У Міноборони розповіли, чи оголошуватимуть мобілізацію населення найближчим часом

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що наразі в Україні немає потреби у мобілізації населення

Журналіст стрічки новин
У Міноборони розповіли, чи оголошуватиму…
Фото: Прес-служба Міністерства оборони України

За його словами, на тлі загрози вторгнення Росії в Україну відбуватиметься формування Сил територіальної оборони.

Про це очільник Міноборони сказав в інтерв'ю LB.ua, передає Depo.ua.

"Потреби в мобілізації, з погляду загрози, зараз немає. Якщо ми оголосимо тренувальну мобілізацію, це викличе паніку на вулицях. Усі будуть думати, що ми знали і приховали, що ворог завтра нападе", – пояснив Резніков.

Міністр зазначив, що відомство проводитиме тренування Сил територіальної оборони.

"Їх будуть вчити, будуть нормальні польові навчання. І перше навчання ми почнемо з голів ОДА, РДА, плюс КМДА, звісно. У нас чотири сектори: північ, південь, схід і захід. Так само розділені й командування Сил територіальної оборони. Почнемо з півночі, зберемо всі області, плюс Київ, будемо їх вчити два-три дні на полігоні, як взаємодіяти, як що робити. Потім буде схід, південь і захід", – резюмував Резніков.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що на облаштування місць дислокації Сил тероборони треба 2,7 мільярда гривень. Резніков повідомив, що вже надіслав відповідні листи, де визначено потреби Сил ТрО у регіонах.

Довідка: З 1 січня 2022 року в Україні почав діяти закон "Про національний спротив", який дозволяє у разі потреби залучити до захисту держави територіальну оборону.

Крім того, Кабінет міністрів затвердив порядок організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву.

З 15 січня Сили територіальної оборони в прикордонних областях почали отримувати зброю. До лютого зброю мають отримати військовослужбовці Сил територіальної оборони по всій Україні.

Відомо також, що особисту мисливську зброю можуть використовувати всі члени тероборони, водночас виготовлення, придбання, зберігання та облік як зброї, так і набоїв до неї, здійснюються згідно з вимогами чинного законодавства.

Нещодавно в Міноборони розповіли також, як відбуватиметься розгортання Сил тероборони. Йдеться про три основних етапи.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme