У Мінсоцполітики розповіли, хто в Україні може отримати 10 тис. грн субсидії

Розмір субсидій на оплату комуналки для багатодітних сімей та дитячих будинків сімейного типу може скласти до 10 тис. грн в опалювальному сезоні 2021-2022 років

Журналіст стрічки новин
У Мінсоцполітики розповіли, хто в Україн…
Фото: Рixabay

Як відомо, призначення субсидій відбувається в індивідуальному порядку.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на заступника міністра Віталія Музиченка, передає Depo.ua.

"Призначення субсидій залежить від розміру доходу членів домогосподарства та розміру плати за житлово-комунальні послуги, на що впливають тарифи та кількість цих послуг. Зокрема, для багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу, які займають велику житлову площу, розмір субсидій в опалювальному сезоні 2021-2022 років становитиме до 10 тис. грн", – пояснив Музиченко.

За його словами, загалом середній розмір субсидій по країні в неопалювальний сезон становить 300-350 грн, а в опалювальний – до 2 тис. грн. Однак за потреби ця сума може становити і 3-5 тис. грн – все залежить від потреб осіб, які її отримають.

Як отримати субсидію

Для призначення субсидії в загальному випадку треба подати лише заяву і декларацію про доходи.

Документи можна подати особисто, звернувшись безпосередньо в Центр надання адміністративних послуг; в старостат або до уповноваженої особи в громаді; орган соціального захисту населення в районному центрі.

Крім того, їх можна відправити поштою, роздрукувавши заяву з сайту Міністерства соціальної політики. Також є можливість подачі заяви та декларації через офіційний веб-сайт Міністерства.

Нагадаємо, дещо раніше у Кабміні розповіли, що можна зробити боржникам за комуналку, щоб отримати субсидію. Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов розповів, як перед початком нового опалювального сезону діяти українцям, які не встигли розрахуватися за попередній період подачі тепла в будинки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme