У МОЗ готують розширення переліку професій для обов'язкової COVID-вакцинації

Міністерство охорони здоров'я готується розширювати перелік професій, працівники яких мають обов'язково зробити щеплення проти коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МОЗ готують розширення переліку профес…
Фото: Pixabay

За словами заступника голови відомства, головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, йдеться про працівників сфери надання соціальних послуг.

Про це він повідомив під час прес-конференції, пише "Укрінформ", передає Depo.ua.

Зазначається, що розширений перелік станом на зараз перебуває на затвердженні органів центральної виконавчої влади.

"Переважно йдеться про включення до нього тих працівників, які зайняті в сфері надання соціальних послуг, також закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів, підприємств критичної інфраструктури. Цей перелік окремо затверджений урядом. Йдеться про такі підприємства, як "Укрзалізниця", інші підприємства, які мають стратегічну важливу компоненту для функціонування держави", – сказав Кузін.

Нагадаємо, 7 жовтня Міністерство охорони здоров'я офіційно затвердило перелік професій в Україні, працівники яких мають обов'язково вакцинуватися від коронавірусу. Згідно з наказом, обов'язкова вакцинація передбачається для працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Згодом голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький повідомив про можливе збільшення переліку професій, для яких вакцинація від коронавірусу є обов'язковою. До цього переліку професій хочуть внести усіх працівників державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників та співробітників поштових послуг.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme