У МОЗ назвали ефективність COVID-вакцини AstraZeneca

Головний санітарний лікар Ігор Кузін назвав ефективність вакцини проти коронавірусу від AstraZeneca після завершення третьої фази клінічних досліджень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МОЗ назвали ефективність COVID-вакцини…
Фото: Рixabay

Після закінчення третьої фази клінічних досліджень у США, Чилі та Перу ефективність препарату від симптоматичного перебігу захворювання становить 74%.

Водночас, ефективність вакцини для людей віком від 65 років є ще вищою – 83,5%, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Кузіна у Facebook.

Зазначається, що ефективність у запобігання госпіталізації внаслідок захворювання коронавірусом становить 94,2%, а реанімації – майже 100%.

Відомо, що у клінічних випробуваннях взяли участь 32 451 людина. З них дві третини отримали дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів, а третина отримала плацебо.

"Хоча антитіла і є однією з важливих ланок захисту від вірусу, поки невідомо, який саме рівень антитіл може забезпечити цей захист. Останнє в черговий раз підкреслює, що робити тести на антитіла після хвороби чи щеплення не варто", – додав Кузін.

Він уточнив, що станом на початок жовтня в Україні є понад 2,6 мільйона доз вакцини AstraZeneca. Щепитися нею можна в пунктах та центрах вакцинації.

Головний санітарний лікар Ігор Кузін назвав ефективність вакцини проти коронавірусу від AstraZeneca після завершення третьої фази клінічних досліджень

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість зроблених в Україні COVID-щеплень наближається до 13 мільйонів. МОЗ пропонує запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme