У МОЗ назвали найавторитетнішу COVID-вакцину у світі

AstraZeneca – лідер серед протиковідних вакцин, щеплення якими дає змогу подорожувати до різних країн без ПЛР-тестів, аналізів на антиген чи самоізоляції
 

Журналіст відділу новин
У МОЗ назвали найавторитетнішу COVID-вак…
Фото: ЕРА

Вакцинацію проти коронавірусу препаратом AstraZeneca визнають у 144 країнах, тоді як вакциною Comirnaty / Pfizer – лише у 125-ти, а препаратом Moderna – у 86 країнах

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МОЗ.

"За даними онлайн-видання про візові вимоги різних країн VisaGuide.World, вакцина AstraZeneca європейського та корейського виробництва визнана в більш як 140 країнах світу. AstraZeneca / Covishield індійського виробництва – у 60 країнах", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що щеплення мРНК-вакциною Comirnaty/Pfizer визнають понад 120 країн, вакциною Moderna – більш ніж 80. Документи про щеплення вакциною CoronaVac/Sіnovac визнають у майже 50 країнах.

AstraZeneca – лідер серед протиковідних вакцин

Водночас у МОЗ нагадали, що навіть у разі визнання будь-якою країною документів про щеплення певною вакциною автоматичного права на в'їзд це не дає.

Раніше стало відомо, що вакцина проти коронавірусу виробництва Moderna створює в тілі вдвоє більше антитіл, аніж препарат Pfizer.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються шістьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва і Moderna виробництва США.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Станом на 26 серпня в Україні зробили уже майже 8,5 млн щеплень від коронавірусу.

28 серпня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко визнав, що до кінця літа в Україні не встигнуть зробити обіцяні 10 млн щеплень.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme