У МОЗ планують внести до Ради проект легалізації медичного канабісу

У Міністерстві охорони здоров'я планують найближчим часом подати до Верховної Ради проект закону про легалізацію медичної марихуани в Україні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МОЗ планують внести до Ради проект лег…
Фото: Pixabay

Зокрема, у 2022 році планується удосконалити систему контролю за нарковмісними препаратами та рухатися до легалізації медичного канабісу найближчим часом.

Про це перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда розповів у коментарі для видання "РБК-Україна", передає Depo.ua.

"Ми плануємо подати його якомога швидше на розгляд Верховної Ради, в першому кварталі 2022 року – так точно. Затягувати з цим ми не маємо наміру. Ми цей законопроект запустили в роботу не заради процесу, а заради результату. І ми зробимо все необхідне, щоб його досягти", – зазначив Комаріда.

Нагадаємо, що 13 липня 2021 року на позачерговому засіданні ВРУ народні обранці не підтримали у першому читанні та за основу проект закону №5596 щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях. 

Довідка: 16 жовтня 2020 року в Офісі президента пояснили питання легалізації в Україні канабісу з медичною метою.

Згодом комітет парламенту з питань здоров'я нації, медичної допомоги й медичного страхування підтримав ідею про легалізацію канабісу в медичних цілях. За легалізацію медичного канабісу висловився і предстоятель ПЦУ – митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

9 квітня Кабмін легалізував медичний канабіс як знеболювальний засіб.

А вже 2 червня у Раду внесли законопроект №5596 про легалізацію медичного канабісу.

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) також закликало Верховну Раду ухвалити законопроект про легалізацію канабісу для використання у медичних цілях.

Крім того, голова комітету Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький розповів, на скільки здешевшають ліки з медичного канабісу у разі ухвалення закону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme