У МОЗ пояснили, як продовжуватимуть дію COVID-сертифікатів

В Україні планують перевипустити сертифікати про вакцинацію проти коронавірусу

Редактор стрічки новин
У МОЗ пояснили, як продовжуватимуть дію…
Фото: МВС

В середині січня буде фінальна модель, яким чином будуть продовжені сертифікати про вакцинацію проти коронавірусу у застосунку "Дія".

Про це повідомив головний санлікар України Ігор Кузін в інтерв'ю "Суспільному", передає Depo.ua.

"Найімовірніше, з 15 січня буде фінальна модель, як будуть продовжені сертифікати в "Дії". Технічна можливість є: термін дії буде продовжено шляхом перевипуску сертифікату", – зазначив він.

Головний санлікар пояснив, що додаткова доза, яку вводять людям зі слабким імунітетом, не є причиною для продовження терміну дії сертифікату про вакцинацію. Адже, за словами Кузіна, хоч людина і отримала три дози, але в неї рівень імунного захисту такий, як у звичайної здорової людини після двох доз щеплення.

Тоді як бустерна доза допомагає поновити як захисний титр антитіл, так і забезпечити більш ефективний захист. Отримання такої дози щеплення може стати підставою для продовження терміну дії сертифікату на 270 днів.

Нагадаємо, наразі в Україні бустерна доза вакцини проти коронавірусу рекомендована для введення медичним працівникам та працівникам будинків інтернатного типу після шести місяців завершення базового курсу щеплення. Однак уже найближчим часом очікується рішення щодо надання можливості отримати бустерне щеплення усім охочим.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, у чому різниця між додатковим щепленням та бустерною дозою. За його словами, бустерна доза робиться, щоб посилити ефективність на організм вакцини, яка з часом слабне.Тоді як додаткова вакцинація (ревакцинація) проводиться з іншою метою. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme