У МОЗ розповіли, коли українцям готуватися до зростання захворюваності на коронавірус

Сезонне підвищення захворюваності на коронавірус та інші респіраторні вірусні інфекції в Україні традиційно відбувається наприкінці січня

Редактор стрічки новин
У МОЗ розповіли, коли українцям готувати…
Фото: КМДА

Українцям слід готуватися до зростання захворюваності на коронавірус після новорічних свят.

Про це сказав головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телеканалу "1+1", передає Depo.ua.

"В кінці січня маємо сезонне підвищення захворюваності. Воно пов'язане із сезонними коливаннями... Тому також очікуємо в кінці січня поступове збільшення нових випадків", – розповів представник МОЗ.

Водночас, за словами Кузіна, попри стабілізацію ситуації з захворюваністю на коронавірус в Україні наразі не послаблюють обмеження. Це робиться для того, щоб не допустити нового спалаху COVID-19.

Головний санлікар пояснив, що Україна у цьому питанні орієнтуєтеся на європейську практику, адже там раніше "проходять усі пікові рівні захворюваності".

Нагадаємо, раніше Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула питання щодо переведення дев'яти регіонів із "червоної" у "жовту" зону епідемічної небезпеки. З 7 грудня "червоний" рівень епідемічної небезпеки скасовано на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва. 

Водночас з 6 грудня в Україні посилили обмеження у "жовтій" зоні карантину.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme