У МОЗ розповіли, коли в Україні з'явиться такий же COVID-сертифікат, як в Європі

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусу можна отримати у сімейного лікаря

Журналіст стрічки новин
У МОЗ розповіли, коли в Україні з'явитьс…
Фото: Facebook Олексія Вискуба

Зазначимо, що зараз такі документи доступні кожному українцю.

У МОЗ додали, що наразі всі вакцини, якими щеплять в Україні, визнані МОЗ, Про це в ефірі програми "Сніданок з 1+1" сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Depo.ua.

"Міжнародні сертифікати про проведення вакцинації сьогодні доступні. Ви звертаєтеся до свого сімейного лікаря або лікуючого лікаря після того, як вам провели щеплення два рази вакциною проти COVID-19. У нас всі вакцини визнані ВООЗ, тому на кожну з них сімейний лікар вам видасть міжнародний сертифікат про проведення вакцинації", – розповів урядовець.

За словами Ляшка, це свідоцтво не обов'язково має бути на жовтому папері, як вважають у деяких медзакладах.

"Не на жовтому бланку, як шукають. А роздруківка з печаткою лікаря і закладу. Все. Це міжнародний сертифікат, який визнається, оскільки він передбачений міжнародними медико-санітарними правилами", – наголосив міністр.

Він сказав, що електронний сертифікат введений ЄС додатково. Україна отримала технічне завдання щодо електронного застосунку і розробила свій. Після технічної експертизи український сертифікат повністю відповідає вимогам ЄС.

"Зараз завершується бета-тестування, дошліфовуються юридичні аспекти, і в українців буде ковідний сертифікат, аналогічний тому, що в ЄС. Тому нам для подорожей не потрібний буде міжнародний сертифікат, ми подорожуватимемо по електронному документу", – зауважив Ляшко.

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, коли українці зможуть подорожувати з COVID-сертифікатами.

Довідка: 1 липня в Україні стартувало бета-тестування COVID-сертифікатів. Відомо, що український COVID-сертифікат – документ у "Дії", який буде підтверджувати статус громадянина про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах. "Ковідні" сертифікати працюватимуть так, як й інші документи в "Дії". Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом.

Сертифікат вакцинації проти коронавірусу в Україні діє протягом року

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme