У МОЗ розповіли, скільки в Україні вже вакцинувалися від коронавірусу медиків і вчителів

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, скільки в Україні вже частково та повністю вакциновано медиків та вчителів

Журналіст стрічки новин
У МОЗ розповіли, скільки в Україні вже в…
Фото: Рixabay

Так, станом на 23 вересня вже 80% медиків вакциновано першою дозою, а 63% – двома дозами. Освітян щепилося дещо менше: 62% – першою дозою, 42% – двома дозами.

"Наразі Міністерство охорони здоров'я, за відповідним дорученням уряду, розробляє перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягатимуть обов'язковим профілактичним щепленням від коронавірусної хвороби", – зауважив він під час брифінгу, який транслював телеканал "Україна 24", пише Depo.ua.

Кузін наголосив, що до цього переліку включать закладів освіти, працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, а також працівників місцевих державних адміністрацій.

"Сподіваємося, що вже наступного тижня ми вже зможемо оприлюднити й презентувати проект такого документа", – додав він.

Відомо, що у разі, якщо Україна вступить у зону найсуворіших "червоних" карантинних обмежень, право на очне навчання отримають школи, в яких увесь колектив повністю вакцинувався від коронавірусу. 

Також педагогам та іншим працівникам колективу можна буде пред'явити документ про негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції чи повне одужання від коронавірусу. 

Нагадаємо, що з 23 вересня в Україні заборона на відвідування дитячі садки та молодші класи школи не діє у "жовтій" та "червоній" зонах карантину.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme