У МОЗ розповіли, як готують лікарні до нової хвилі коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я вже підготувалось до нової хвилі коронавірусу. Медичну допомогу інфікованим надаватимуть майже 250 лікарень

Журналіст стрічки новин

У межах першої хвилі коронавірусу підготували майже 39 тисяч ліжко-місць.

Про це в інтерв'ю порталу "Ліга" повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Depo.ua.

"У нас законтрактовано близько 250 лікарень, готових надавати послуги пацієнтам з COVID-19. Вони поділені на першу і другу хвилі реагування. На першу хвилю готові майже 39 000 ліжок, з яких 96% з киснем. Близько 3000 ліжок – реанімаційні. На другу хвилю реагування у кожній області додатково визначено 2-3 лікарні", – розповів санлікар.

За словами посадовця, у МОЗ нині на стаціонарну допомогу таким хворим є 11,8 млрд грн. Крім того, 8 вересня оновили стандарти лікування коронавірусу відповідно до рекомендацій ВООЗ, Європейського бюро CDС, американського CDC.

Так, було закуплено спеціалізоване медобладнання, зокрема 161 апарат КТ і 146 рентген-апаратів для опорних лікарень.

Кузін розповів, що реанімаційні ліжка зайняті на 23%, ліжка з киснем – на 17%, апарати ШВЛ – на 8%.

Він додав, що максимально система охорони здоров'я може виділити 90 тис. ліжок для лікування хворих на COVID-19. Ця кількість з урахуванням лікарень першої, другої хвиль та резерву.

Нагадаємо, дещо раніше у МОЗ заявили, що третя хвиля COVID-пандемії в Україні ще не почалася. Наразі кількість хворих на коронавірус поступово зростає восьмий тиждень поспіль.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme