У МОЗ розповіли, як проводитимуть ревакцинацію населення від коронавірусу

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, як в Україні планують проводити ревакцинацію населення проти коронавірусу
 

Журналіст стрічки новин
У МОЗ розповіли, як проводитимуть ревакц…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

За його словами, стратегія Міністерства охорони здоров’я передбачає ревакцинацію проти коронавірусу двома дозами препарату через один рік після отримання базового курсу щеплення.

Про це він розповів в інтерв'ю "Суспільному", пише Depo.ua.

Кузін пояснив, що людина, яка отримала щеплення у 2021 році, має через рік звернутися до пункту щеплення чи центру вакцинації населення й отримати повторне щеплення двома дозами вакцини.

"При цьому вона може обрати інший тип вакцини, який використовувався під час першого щеплення", — пояснив він.

За його словами, в Україну може приїхати будь-яка вакцина: AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson тощо. Коли точно вони будуть доставлені в Україну за механізмом COVAX, повідомлять у першому кварталі 2022 року.

"Враховуючи поточні залишки, у нас є законтрактовано або вже гарантовано надходження для вакцинації принаймні 70% населення України повноцінною ревакцинацією двома дозами", — запевнив він.

Нагадаємо, раніше у МОЗ повідомляли, що для ревакцинації населення Україна домовилась про постачання майже 42 мільйонів доз COVID-вакцин різного виробництва. Це 25 мільйонів доз вакцини Pfizer, 6,5 мільйонів доз – Сoronavac та 10 мільйонів доз по механізму COVAX. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme