У МВС заявили, що у бюджет на 2022 рік не заклали гроші на будівництво кордону

У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що у державному бюджеті на наступний рік мають бути закладені кошти на будівництво державного кордону

Журналіст стрічки новин
У МВС заявили, що у бюджет на 2022 рік н…
Фото: border_guards_ua / Instagram

Вартість проекту з будівництва державного кордону становить 17 млрд грн.

Однак наразі гроші на це не закладені у державний бюджет на 2022 рік. Про це в ефірі програми "Подробиці тижня" розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу МВС.

"Головний наш план – це будівництво державного кордону. Це наша стратегічна мета на найближчі два роки. І зараз планується виділення коштів у держбюджет на 2022 рік. До першого читання ця сума не була врахована. Ми зараз подали пропозиції та розглядаємо її до другого читання. Переконаний, можливо, хоч і не вся сума, але частина буде виділена. Тому що суспільно-політична ситуація до цього сприяє", – заявив Монастирський.

На його думку, цей кордон зупинить нелегальну міграцію та контрабанду.

"Він дасть можливість відстежувати, навіть з Києва, будь-які рухи на кордоні. Вздовж всіх тисяч кілометрів державного кордону між Україною-Білоруссю, Україною-Росією в пріоритеті. Ми бачимо можливість побудувати, при належному фінансуванні, за два-три роки такий державний кордон. І я переконаний, що все суспільство об'єднається навколо цієї мети", – пояснив міністр.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, у 2022 році в Україні планують звести стіну на українському кордоні з Білоруссю та Росією, протяжністю в тисячу кілометрів. Відомо, що проект реалізуватимуть у межах "Великого будівництва-2022". 

Читайте також: Єгері й тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme