У МЗС розповіли про "суперскладну операцію" з евакуації режисерки Сахрі Карімі з Кабула

Евакуація афганської режисерки Сахрі Карімі до Києва стала результатом "суперскладної спецоперації"

Редактор стрічки новин
У МЗС розповіли про "суперскладну операц…
Фото: Sahraa Karimi/Facebook

Про деталі щодо вивезення афганської режисерки Сахрі Карімі із Кабула українським літаком розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Вона публічно в Twitter написала прохання допомогти їй врятуватися. Ми звернули увагу на цей заклик і поговорив з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком і Володимиром Зеленським і було дано зелене світло спробувати допомогти. Вона яскрава особистість. Це дуже емоційна історія. Колись, я думаю, про неї можна буде розказати", – розповів міністр в ефірі телеканалу "1+1", передає Depo.ua.

За словами Кулеби, що Сахрі Карімі вдалося посадити на літак в результаті "суперскладної операції", під час якої "все було, як в кіно".

"Вона мала вилетіти на борту, де було 79 людей, яких ми вивезли. Але вона не встигла потрапити на борт і літак був змушений відлетіти. Здавалось, що надія втрачена, їх там відштовхували з аеропорту. Ми ж домовилися, щоб їм дозволили залишитися на ніч. Потім домовлялися з турками.  Був військовий турецький борт. Жінку забрав військовий турецький борт. Її в останній момент забрали. Там була спецоперація з паролями. Це було справжнє кіно", – поділився міністр.

Сахра Карімі є генеральною директоркою державної кінокомпанії "Афганфільм" з 2019 року. Вона також є першою і єдиною жінкою в Афганістані, яка має докторський ступінь у галузі кіновиробництва. Її фільми відомі і за межами Афганістану.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що відома афганська режисерка Сахра Карімі була однією з пасажирок українського літака, який евакуював близько 79 людей з Кабула.

У ніч на 16 серпня Україна евакуювала з Афганістану 79 осіб. Серед них – громадяни України, Нідерландів, Хорватії, Білорусі та Афганістану. Сьогодні, 18 серпня, до Афганістану вилетів ще один український літак для евакуації

Читайте також: Тріумф талібів: З ким дружитиме і з ким воюватиме Ісламський Емірат Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme