У "Нафтогазі" переконані, що США можуть зупинити "Північний потік-2"

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко наголошує, що запуск російського газопроводу "Північний потік-2" можна зупинити попри те, що будівництво практично завершено

Журналіст стрічки новин
У "Нафтогазі" переконані, що США можуть…
Фото: Facebook Юрія Вітренка

За словами Вітренка, один зі способів зупинити запуск газопроводу – ввести санкції проти оператора проекту.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Ми як і раніше вважаємо, що його можна і потрібно зупинити. І зі свого боку ми будемо обговорювати, що США можуть зробити в цьому відношенні, наприклад, санкції США проти Nord Stream AG", – заявив Вітренко.

Раніше Вітренко також наголошував, що для запуску "Північного потоку-2" оператор має бути сертифікований за європейськими правилами. Потім європейські компанії повинні бронювати потужності у цього оператора і можуть отримувати газ через газопровід. А якщо оператор газопроводу буде під санкціями, то європейські компанії не стануть бронювати потужності цього газопроводу і не будуть отримувати газ через нього.

Вітренко додавав, що питання загроз, створюваних запуском "Північного потоку-2", буде обговорюватися в ході візиту президента Володимира Зеленського в США в кінці серпня.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна отримати гарантії постачання газу на 10-15 років після запуску газогону "Північний потік - 2".

Відомо, що у липні лідер США Джо Байден вирішив не вводити санкції проти німецьких компаній, які будують російський газогін "Північний Потік -2".

Незадовго після цього у РФ заявили про те, що вже проклали першу нитку газогону в обхід України та готуються якнайшвидше наповнити її газом.

Читайте також: Поразка, але не кінець: Чому угода про "Північний потік-2" має стати для нас пігулкою від інфантильності

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme